• Unitas E1 verloren, maar toch gewonnen!

    19 nov 2023
  • Zondagochtend reisde de de E1 van H.V. Unitas’63 af naar Schiedam om het op te nemen tegen Ventura E2. Er stond de E1 een behoorlijke strijd te wachten. Eén van de spelers was namelijk ziek en speelde niet mee en twee andere spelers waren verre van topfit. 

    Na het beginsignaal werd Unitas E1 overrompeld door de tegenpartij en stonden ze binnen 3 minuten 3-0 achter. Daardoor stond iedereen direct op scherp, de benen werden warm. Na een time-out en aanwijzingen van de coaches kwam de snelheid er weer in en wisten ze uiteindelijk met 6-6 de rust in te gaan.

    Na de rust waren het beide partijen die slordig met de bal omgingen en werden doelpogingen omgezet in een tegendoelpunt door de andere partij. Bij de 2de time-out stond de stand weer gelijk. Ontzettend spannend, want beide clubs wilden de winst mee naar huis nemen.

  • Het spel werd hervat, de doelpunten liepen stapsgewijs op en de spanning was om te snijden. Met nog 2 minuten op de klok stonden de teams gelijk en vochten beiden om de overwinning. Alle spelers liepen de benen uit hun lijf om er nog een doelpunt uit te slepen, wat zorgde voor meerdere kansen over en weer. Uiteindelijk was het Ventura die het winnende doelpunt scoorde.

    Volgens het scorebord dus verlies voor de Maassluizers, maar zo voelde het zeker niet voor dit team. Volgende week spelen we weer thuis in Maassluis met hopelijk een compleet en topfit team.