• Unitas Dames C1 VS ODIS Dames C2

    25 sep 2023

  • Het handbalseizoen is na de zomer weer lekker (buiten) van start gegaan. De DC1 (meiden C1) van Unitas speelde eerder al twee wedstrijden tegen de topteams uit de poule (Verburch DC2 en Quintus DC3). Deze wedstrijden gingen helaas verloren: 15-24 thuis en uit 23-8. Vandaag reisden we af naar onze derde tegenstander ODIS DC2 in De Lier.

    Deze derde wedstrijd zou best wel eens kansrijk voor een overwinning kunnen zijn voor Unitas DC1. Vooral als we kijken naar de uitslagen die ODIS al had neergezet in de poule. Dat biedt natuurlijk geen garantie, maar na het eerste fluitsignaal zagen we wel dat er 'n leuke en mooie pot gespeeld ging worden. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. 

  • Na enkele minuten stond er een 0-2 stand op het scorebord voor ons, de gasten. Ook ODIS wist daarna het doel te treffen. Er werd over en weer gescoord. Met de rust prijkte er 'n 10-11 voorsprong voor Unitas op het scorebord. Hartstikke mooi en ook dik verdiend, want er werd hard gewerkt om elke aanval van ODIS af te blazen en zelf aan de andere kant van het veld zo veel/snel mogelijk te scoren.

    De tweede helft verliep voor ons een stuk minder fortuinlijk; het net in het doel werd in die eerste 10 minuten amper meer getroffen, terwijl ODIS aan de andere kant met volle energie over onze verdediging heen denderde. Gelukkig pakten de meiden C1 van Unitas de draad weer goed op in de loop van de helft en met vereende krachten en alle energie die er nog resteerde, wisten ze weer gelijk tred te houden met ODIS. Er werd weer gescoord en dat ging over en weer. Het slotakkoord was nog wel voor ons met mooie aanvallen (en scores) van Indira, Jennifer en Ilse. Maar ODIS was deze wedstrijd het sterkst.

    De eindstand is 24-20 geworden voor de DC2 van ODIS. Op naar de volgende battle, volgende week zaterdag thuis tegen de DC1 van DIOS.