• Record aantal deelnemers tijdens schoolhandbaltoernooi

  8 okt 2023

 • Meer dan 250 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van 7 Maassluisse basisscholen streden tijdens het schoolhandbaltoernooi op woensdag 4 oktober met elkaar om de beker én de fairplay cups. Maar liefst 34 teams speelden 70 wedstrijden om te bepalen welke school het beste én gezelligste handbalteam van Maassluis heeft.

  De leerlingen van De Dijck, IKC De Kindertuin, IKC Het Balkon, De Westhoek, IKC Startpunt, Montessorischool Maassluis en de Ichtus werden ingedeeld in poules binnen hun eigen leerjaar. Voor de groepen 5 en 6 waren er zóveel inschrijvingen, dat deze poules zijn opgesplitst om daarna met finalewedstrijden de eindstand te bepalen. 

 • Het schoolhandbaltoernooi 2023 is mede mogelijk gemaakt door toernooi sponsor Van Der Kraan Accountants en Adviseurs. We hebben dit toernooi in samenwerking met Buurtsport E25 geörganiseerd en hebben tijdens de dag zelf veel actieve vrijwilligers en begeleiders gezien. We willen iedereen ontzettend bedanken voor de inzet. Dankzij deze inzet hebben de kinderen - en de supporters langs de lijn -  kunnen genieten van een sportieve middag. Er zijn prachtige en fanatieke wedstrijden gespeeld op het gras en op het échte handbalveld.  

  “Het is fantastisch om te zien dat kinderen zo fanatiek zijn en plezier hebben tijdens het schoolhandbaltoernooi.”

  En de winnaars zijn: 
  De Fair Play Cup's werden gewonnen door Ichtus 1 (groep 4), Montessori (groep 6) en Westhoek 1 (groep 8). Deze teams sprongen eruit als het gaat om eerlijkheid en sportiviteit. En dat is binnen sport misschien wel het belangrijkste talent! 

  Als we kijken naar de wedstrijduitslagen, dan zijn de volgende teams de winnaars van de beker in hun poule: De Dijck (groep 3), Montessori (groep 4), Ichtus 3 (groep 5), Ichtus 2 (groep 6), Ichtus 2 (groep 7) en Westhoek 2 (groep 8). Gefeliciteerd met jullie overwinning!   

  Meer handbal?
  Heb je meegedaan aan het schoolhandbaltoernooi en lijkt het je leuk om vaker te handballen? Train dan een aantal keer mee om erachter te komen of het echt bij je past. Kijk op unitas63.nl voor de trainingstijden en het aanmeldformulier voor proeftrainingen.