• Feest bij Unitas '63

  8 sep 2023

 • Afgelopen zaterdag 2 september was het groot feest bij handbalvereniging Unitas ‘63. We vierden namelijk onze 60e verjaardag. De dag stond volgepland met leuke activiteiten, waaronder een reünie met bestaande en oud-leden waar mooie herinneringen en successen uitvoerig zijn besproken. 

  De dag startte met een échte challenge. Al onze leden - én wethouder Mulder-Solleveld - maakten namelijk een slinger door Maassluis en gooiden de bal van de oude locatie in het Wipperspark, via de markt, door 

 • de Koningshoek en de Koningshof naar de nieuwe locatie bij Sportpark Maassluis West waar we sinds 3 jaar spelen. De challenge was een groot succes! Bedankt voor alle support die we mochten ontvangen.

  Na het volbrengen van de challenge gaf Ricardo Clarijs - trainer van Jong Oranje - samen met twee spelers van Jong Oranje handbalclinics aan onze leden én enthousiaste Maassluizers. 

 • Daarna was iedereen warm en goed voorbereid om te starten aan het familietoernooi. Maar liefst 11 teams streden mee voor de beker. Tussendoor gaf het Nederlands Rolstoelhandbal Team - met Maassluizer Maurice Poot - een demo en speelden een aantal Unitassers een potje mee. ‘Dat is echt wel anders dan een gewoon potje handbal, ontzettend intensief.’ 

  Reünie met herinneringen en successen

  We sloten de dag af met een BBQ, kinderdisco en een reünie met bestaande en oud-leden van Unitas ‘63. Een echt jubileum waar herinneringen zijn opgehaald over de vereniging. Zoals de oprichting door Theo en Piet van der Lely, de periode dat de vereniging nog wedstrijden in de veilinghal en op het gras op het stort speelde en de verhuizing in 1972 - samen met korfbalvereniging CKC Maassluis - naar het Wipperspark. 

  Natuurlijk zijn de successen ook uitvoerig besproken, zoals de dames- en herenteams die in de landelijke 3e divisie speelden en de heren junioren die 3e van Nederland werden. Na alle activiteiten is het nieuwe handbalseizoen ingeluid met een Oranje Party.