• F-jeugd: plezier en bewegen staan centraal

  Kinderen tot en met 12 jaar spelen handbal op een andere manier dan volwassenen. De regels zijn aangepast aan de belevingswereld en -drang van de kinderen. Dat betekent dat voor de F-, E- en D- jeugd andere regels gelden waarmee ze stap voor stap richting het volwassen spel groeien. Plezier en veelzijdig bewegen staan centraal. 

  Trainingstijd veld: dinsdag 17:30 tot 18:30 uur
  Trainingstijd zaal: dinsdag 17:30 tot 18:30 uur

  Trainers: Hella Lockhorst-Waser
  Coaches: Gabriƫlla Puyt en Nienke van Leeuwen

 • De speelwijze bij de F-jeugd

  Bij de F jeugd speel je de wedstrijden in toernooivorm. Ongeveer 1x per 3 weken heb je een toernooi met meerdere korte wedstrijdjes. Voor de  motorische ontwikkeling is er altijd een spellencircuit. De spellen en oefeningen maken het toernooi extra leuk. Na elke wedstrijd mogen alle kinderen om de beurt op het doel schieten en staan daarmee ook allemaal een keer op doel. Dit noemen we de shoot out. Zo haalt ieder kind het plezier uit de wedstrijd. 

  Bij de F-jeugd spelen kinderen van 7 t/m 8 jaar op een klein veld, met een klein doel en een zachte bal (maat 0). Er worden in deze categorie geen scores bijgehouden, dus er staan ook geen scoreborden naast het veld. Bij de F-jeugd zijn coaches spelleiders, zij leggen regels uit, laten kinderen spelenderwijs het spel ontdekken en straffen niet. Sterker nog: aanvallers krijgen na een fout de bal terug en mogen het opnieuw proberen.

 • Download hier de poster van HandbalNL met een helder overzicht van de spelregels voor de F-jeugd of bekijk de video.