• E-jeugd (9 t/m 10 jaar): de stap naar het grote veld

  Bij de E-jeugd spelen kinderen van 9 t/m 10 jaar op een groot veld met een harde bal (maat 0). 

  Trainingstijd veld: dinsdag 18:15 - 19:15 uur
  Trainingstijd veld: donderdag 18:15 - 19:15 uur
  Trainingstijd zaal: dinsdag 18:00 - 19:15 uur

  Trainer: Joost de Jong
  Coaches E1: Joost de Jong en Matthijs Morra
  Coaches E2: Hella Lockhorst en Marcel vd Enden

 • De speelwijze bij de E-jeugd

  Kinderen tot en met 12 jaar spelen handbal op een andere manier dan volwassenen. De regels zijn aangepast aan de belevingswereld en -drang van de kinderen. Dat betekent dat voor de F-, E- en D- jeugd andere regels gelden waarmee ze stap voor stap richting het volwassen spel groeien. Plezier en veelzijdig bewegen staan centraal.  

  De E- jeugd speelt voor het eerst op het grote veld. Bij de E-jeugd staat er een vaste doelverdediger, die overigens wel wisselt tijdens de wedstrijd, op doel. Het doel van de ontwikkeling is de bal veroveren. Je hebt immers een bal nodig om doelpunten te maken. De spelers blijven veel in beweging om de bal te onderscheppen tijdens het verdedigen op de eigen helft. Zodra de bal onderschept is, wordt het doel van de tegenstander opgezocht.

  Er wordt 2x 20 minuten gespeeld met een korte rust. Na 10 minuten is er een korte time-out van een minuut. De scheidsrechter fluit voor fouten of overtredingen en geeft uitleg, zodat de spelers het spel beter leren begrijpen. De E-jeugd speelt met een harde bal (maat 0). Het scorebord wordt niet gebruikt.  


 • Bij de E-jeugd spelen kinderen van 9 t/m 10 jaar op een groot veld met een harde bal (maat 0). Het doel wordt iets kleiner gemaakt met een doelverkleiner.

  Download hier de poster van HandbalNL met een overzicht van de spelregels of bekijk de video.