• Dames C1 halen punten op in den Hoorn

    5 nov 2023
  • Zondagmiddag speelden de dames C1 van Unitas hun wedstrijd tegen de dames C1 van DIOS uit den Hoorn. Een pittige wedstrijd, want er waren precies voldoende spelers van ons team aanwezig om te kunnen spelen. Geen wissels dus….

    Unitas ging goed van start en opende gelijk met het eerste doelpunt. Het begin van de wedstrijd zag er goed uit en er werd over en weer gescoord. Tegen de rust waren het de meiden van Unitas die het spel een beetje kwijt raakte en op achterstand kwamen. We gingen de rust in met een achterstand: 11-9 achterstand.

  • Tijdens de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en de tactiek opnieuw doorgenomen. Daardoor stond de verdediging in het begin van de 2de helft als een huis. Dankzij deze stevige verdediging werden op eigen helft zo veel mogelijk doelpogingen van de tegenpartij afgeslagen. Dat zorgde ervoor dat er weer ruimte kwam om zelf het doel van DIOS weer op te zoeken.

    Ondanks de vermoeidheid van de meiden zonder wissels, wisten ze het spel goed te leiden. Er kon nog een aantal keren gescoord worden uit onder andere mooi onderschepte ballen. Zo werd de wedstrijd afgesloten met een winst van 17-20 voor de dames uit Maassluis.

    Volgende wedstrijd spelen we voor 1x in de wethouder Smithal in Maassluis tegen Schipluiden.