• Dames C-jeugd kampioen wintercompetitie

    18 dec 2023
  • Terwijl de Nederlandse handbaldames vorige week verloren van Noorwegen en daarmee hun kans op het wereldkampioenschap voorbij zagen gaan, vochten onze meiden van de C1 voor het kampioenschap van de wintercompetitie. En met succes, want zij werden kampioen!

    Op zondag 16 december was het zover: de kampioenswedstrijd van de dames C1 van Unitas ‘63 tegen de dames C1 van Saturnus ‘72 uit Ridderkerk. De dames C1 van Unitas is een fanatieke groep meiden die al een aantal seizoenen de plek van 'goede tweede’ innam tijdens de competitie. Tijd om het kampioenschap nu eindelijk binnen te slepen.

    De Olympiahal zat afgeladen met supporters die van een zenuwslopende wedstrijd genoten.

  • Om half 12 klonk het eerste fluitsignaal. In de eerste helft ging het gelijk op waardoor het aantal doelpunten telkens op gelijke stand uitkwam. Op een gegeven moment kwam Unitas met 2 doelpunten voor. Met een tussenstand van 8-6 gingen de meiden met een mooie voorsprong de rust in.

    In de tweede helft maakte Saturnus er al snel weer een gelijke stand van en ging het weer gelijk op. Bij een wedstrijd die zo gelijk op gaat, zijn de laatste minuten cruciaal. En in die laatste cruciale minuten van de tweede helft kwam Unitas op voorsprong! De eindstand: 14-12 voor Unitas. En daardoor zijn de meiden C1 van Unitas ’63 kampioen van de wintercompetitie!