• D-jeugd (11-12 jaar): in het teken van de bal veroveren

  Bij de D-jeugd spelen kinderen van 11 tot 12 jaar op een groot veld, met een groot doel en met een harde bal maat 1. 

  Trainingstijd veld: dinsdag 19:00 - 20:00 uur
  Trainingstijd veld: donderdag 19:00 - 20:00 uur
  Trainingstijd zaal: dinsdag 18:30 - 19:45 uur

  Trainer: Sander de Zeeuw
  Coach: Sander de Zeeuw

 • De speelwijze bij de D-jeugd

  Kinderen tot en met 12 jaar spelen handbal op een andere manier dan volwassenen. De regels zijn aangepast aan de belevingswereld en -drang van de kinderen. Dat betekent dat voor de F-, E- en D- jeugd andere regels gelden waarmee ze stap voor stap richting het volwassen spel groeien. Plezier en veelzijdig bewegen staan centraal. 

  Bij de D-jeugd spelen kinderen van 11 tot 12 jaar op een groot veld, met een groot doel en met een harde bal maat 1. Bij de D-jeugd mag je - anders dan bij de E-jeugd - over het hele veld de bal proberen te veroveren. De bal weg tikken als deze onderweg is of met een hand boven de bal proberen spelers zo snel mogelijk in het bezit te komen van de bal en de aanval in te zetten. Verdedigen op een vaste plek op de cirkel met je armen in de lucht mag niet. Verdedigers zijn daarbij altijd gericht op de bal.

  Deze manier van handballen is hard werken. Spelers worden dan ook veel doorgewisseld. De scheidsrechter ziet er op toe dat het spel eerlijk verloopt en geeft een vrije bal waar nodig. De wedstrijdscores en de ranglijst worden bijgehouden en gepubliceerd, maar speelplezier, spelenderwijs leren en ontwikkelen blijft belangrijker dan winnen.