• 5 teams in actie op Internationaal Handbaltoernooi in Heerle

    28 jun 2024
  • Op 23 juni namen vijf teams van Unitas '63 deel aan het Internationaal Veldhandbaltoernooi in Heerle. Dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door Handbalvereniging Heerle, trekt teams uit verschillende landen aan en biedt een dag vol sportieve uitdagingen en plezier.

    Het Internationaal Veldhandbaltoernooi startte om 09:00 bij Sportpark Heerle in WestNoord-Brabant. Ruim 120 teams uit heel Nederland, Duitsland en België speelden mee. Tijdens deze eerste warme zomerdag - het was maar goed dat er partytenten en zonnebrand mee waren genomen -  streden de teams van Unitas '63 om de winst binnen hun poule. 

    De E-jeugd (9 t/m 10 jaar) speelde één wedstrijd gelijk en won de rest. Ze speelden daarom een finalewedstrijd tegen een nét iets sterker team en behaalden een mooie tweede plaats, net als de jongens HC1. De D-jeugd eindigde op de vijfde plaats, de meisjes DC1 behaalden een derde plaats en de meisjes DB1 eindigden als vijfde.

    Het toernooi bood een uitstekende gelegenheid voor de handballers om ervaring op te doen. Er werden veel wedstrijden op gras gespeeld, wat anders is dan op een traditioneel handbalveld. Stuiteren wordt lastig, dus moesten de spelers wel met elkaar overspelen. Naast de wedstrijden waren er kraampjes met sportartikelen, een groot terras, een ijscokar en kraampjes met eten en vers fruit.